Jaja faszerowane

Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Smaczne i proste danie na Wielkanoc lub przyjęcie.

Składniki

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 g wędzonego łososia
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Jajka obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtko.

Łososia pokroić na drobne kawałeczki. Żółtko rozdrobnić widelcem, wymieszać z majonezem. szczypiorkiem i łososiem. Farsz nakładać do połówek białek, oprószyć mieloną papryką i natką pietruszki.

Więcej w tej kategorii: Jajecznica z groszkiem »

Skomentuj

Upewnij się, że zostały wprowadzone wszystkie wymagane informacje oznaczone gwiazdką (*). Kod HTML jest niedozwolony.