Kasza gryczana z pieczarkami

Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Jeśli wasze dzieci nie lubią kaszy gryczanej, spróbujcie przekupić ich tą wersją. Jest mniej zdrowa, ale jaka pyszna!

4 porcje

Składniki

  • woreczek 100 g kaszy gryczanej,
  • 2 cebule,
  • 250 g pieczarek,
  • 40 g masła,
  • 1 łyżka oleju,
  • 2 łyżki śmietany,
  • pęczek natki pietruszki,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie

Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju z masłem. Dodać pieczarki i przesmażyć kilka minut. Dodać kaszę, chwilę pomieszać i zdjąć z ognia. Wymieszać ze śmietaną, posiekaną pietruszką oraz solą i pieprzem. Podawać jako dodatek do głównego dania. Mniam.

Skomentuj

Upewnij się, że zostały wprowadzone wszystkie wymagane informacje oznaczone gwiazdką (*). Kod HTML jest niedozwolony.