Składniki
- 4 papryki,
- 2 cebule biełe,
- 2 cebule czerwone,
- 3 puszki fasoli,
- 3 puszki pomidorów,
- 3 laski selera naciowego,
- 1 marchewka,
- 2 łyżeczki chili,
- 2 łyżeczki słodkiej papryki,
- 2 łyżeczki kuminu,
- 2 łyżeczki papryki wędzonej,
- puszka kukurydzy,
- 2 łyzki oliwy,
- sól,
- pieprz,
- 1 łyzeczka cynamonu,
- 6 ząbków czosnku.
Przygotowanie
Pokroić w kostę wszystkie warzywa. Na rozgrzanej oliwie seszkilić cebulę, dodać posiekany czosnek po czym natychmiast skropić czosnek zimą wodą. Dodać resztę warzyw (bez fasoli i kukurydzy) i wszystkie przyprawy oprócz cynamonu. Wymieszac i dusić na małym ogniu 10 min. Dodać fasolę i kukurydzę i cynamon. Duciś chwilę na małym ogniu aby potrawa zgęstniała.
Uwagi
Seler i marchew nie są obowiązkowe. Do całej potrawy można na koniec zetrzeć trochę czekolady gorzkiej.