1 porcja
Składniki
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- 2 łyżki masła
- 60 g sera żółtego
- 1 pomidor pokrojony w plastry
- 2 tortille
- Sól
- Pieprz
- sos chili
Przygotowanie
Pierś z kurczaka posypać solą i pieprzem i zgrilować lub usmażyć na patelni, po czym pokroić w kosteczkę. Połowę masła rozgrzać na jednej patelni, połowę na drugiej. Obie tortille podpiec na obu patelniach. Jedną z tortilli posypać serem (połową), kurczakiem. Plastry pomidora położyć na kurczaku. Posypać reszta sera i doprawić solą, pieprzem i sosem chili. Całość przykryć drugą tortillą i chwile podpiec na niedużym ogniu aby ser się roztopił.
Innym sposobem na przygotowanie tej przekąski rozgrzanie piekarnika do 180 stopni razem z blachą na najwyższej półce i zapiekanie całości w piekarniku.
Podzielić na kawałki i podawać póki ciepłe.