Medaliony z indyka

Oceń ten artykuł
(0 głosów)

To danie robi wrażenie na wszystkich. Pycha połączona z prostotą.

Składniki

  • 6 porcji
  • Składniki
  • pierś z indyka
  • 6 plastrów ananasa z puszki
  • 6 plastrów żółtego sera
  • 6 łyżeczek żurawiny
  • Ostra papryka
  • Sól
  • Pieprz
  • Mąka
  • Olej

Przygotowanie

Piersi z indyka pokroić na kotlety o grubości 2 cm. Kotlety delikatnie ubić, doprawić papryką, solą, pieprzem i obtoczyć w mące. Kotlety smażyć krótko na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Zdjąć piersi z indyka z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażyć plastry ananasa. Medaliony ułożyć na blasze. Na każdym kotlecie położyć ananasa i plaster żółtego sera. Zapiekać w piekarniku aż ser się roztopi. W miejscu zagłębienia położyć łyżeczkę żurawiny.

Skomentuj

Upewnij się, że zostały wprowadzone wszystkie wymagane informacje oznaczone gwiazdką (*). Kod HTML jest niedozwolony.