Przygotować naleśniki zgodnie z przepisem
Piec naleśniki tylko z jedenj strony
Składniki
Nadzienie
- 90 dag ugotowanej wołowiny,
- 4 cebule,
- 3 jajka,
- 150 ml śmietany,
- pieprz,
- sól,
- olej,
- masło.
Panierka
- 3 jajka
- 30 dag tartej bułki
- masło,
- olej
Przygotowanie
Mięso zmielić. Posiekaną cebulę posmażyć na maśle i oleju. Dodać cebulę do mięsa oraz jaja i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Usmażone naleśniki posmarować nadzieniem nie za grubo (bo wyjdą krokiety giganty). Z lewej i z prawej strony złożyć naleśnika odo środką i zwinąć krokieta w rulonik. Panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na oleju z masłem.