Wydrukuj tę stronę

Krokiety z mięsem

Oceń ten artykuł
(1 głos)

Do krokietów użyłem mięsa z bulionu, z którego zrobiłem barszcz. Głównie mięso wołowe plus trochę kurczaka.

Przygotować naleśniki zgodnie z przepisem

Ciasto na naleśniki

Piec naleśniki tylko z jedenj strony

Składniki

Nadzienie

  • 90 dag ugotowanej wołowiny,
  • 4 cebule,
  • 3 jajka,
  • 150 ml śmietany,
  • pieprz,
  • sól,
  • olej,
  • masło.

Panierka

  • 3 jajka
  • 30 dag tartej bułki
  • masło,
  • olej

Przygotowanie

Mięso zmielić. Posiekaną cebulę posmażyć na maśle i oleju. Dodać cebulę do mięsa oraz jaja i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

Usmażone naleśniki posmarować nadzieniem nie za grubo (bo wyjdą krokiety giganty). Z lewej i z prawej strony złożyć naleśnika odo środką i zwinąć krokieta w rulonik. Panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na oleju z masłem.