Wydrukuj tę stronę

Spaghetti z tuńczykiem

Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Potrawa bardzo szybka i prosta w przyrządzaniu i bardzo smaczna.

3 porcje

Składniki

  • 25 dag makaronu spaghetti
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 2 cebule (20 dag)
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 szklanka śmietanki 30%
  • jarzynka
  • sól
  • parmezan
  • listki bazylii do przybrania

Przygotowanie

Na oleju od tuńczyka podsmażyć posiekane cebule, a następnie posiekany czosnek, dodać lekko rozdrobnionego tuńczyka, jarzynkę, sól, smażyć 3 min. Wlać śmietankę i mieszać z odrobiną parmezanu.

Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie i odcedzić.

Makaron wyłożyć do salaterki, pokryć masą tuńczykową, posypać parmezanem i przybrać listkami bazylii.